Friday, December 18, 2015

Ah et kirjutaks miskit või?

Ilusaid pühi, mu kaunid lugejad! Pole vist päris kaua minust kuulda olnud? Inimesed hakkasid juba küsima, kas olen Indoneesiast lahkunud, et siia midagi ei kirjutata. Ei veel, kuid kohe pea!

Enam pole kaua jäänud, kuniks saan taas oma juured suruda Eestimaa mulda ja kisada rõõmust, et olen kodus! Tagasi küll vaid 24ks päevaks, kuid see tunne saab olema suurepärane. Nimelt lendan 25ndal jaanuaril juba õhubussi koolitusele Prantsusmaale Toulouse'i.

Vähehaaval valmistungi Indot seljataha jätma. Kohalik pangakaart on suletud, Margusega müüme parajasti maja kraamist tühjaks, lendudel tänan meeskonnaliikmeid viimase ühise lennu eest ning peagi peame maha ühe korraliku Eesti stiilis lahkumisläbraka kahtlases Kios Semarangis, mille kõrval vana Möku oli väga kultuurne koht. 

Praegu ongi õige aeg minna. Neli päeva tagasi hakkas Makassaris vihma sadama ning veel pole järgi jäänud. Tänavatel saab reaalselt ujuda ning lapsed seda ka teevad. Kohati kallab taevast alla lausa nii kõvasti, et see meenutab pigem koske. See, mis siin toimub, pole võrreldav Balikpapanis kohatuga. Vesi tungib meile ka tuppa, kuid kleeplindi tuuning ja hunnik käterätte on ojad hetkel peatanud. Igatahes, vihmaperiood on ametlikult alanud ning sadu peaks ilmateate kohaselt järgi jääma kuskil aprilli kandis. 

Siiski kurta väga pole, kuna välistemperatuur on jätkuvalt 25-28 kraadi kandis. Õues saab lihtsalt sooja dušši võtta. Meie jaoks on 25 kraadi muidugi juba külmavõitu, kuid elame üle. Natuke parem ilm, kui teie praegune mõnus jõuluilm Eestis vist? Pühadest rääkides tuleb selleaastane jõul mul Uruguai stiilis. Nimelt on neil Lõuna-Ameerikas sel ajal kesksuvi ning grillitakse õues parimat liha ning kulistatakse õlut. Nii me kogunemegi oma piirkonna inimestega (enamik uruguailased), kellest on saanud üks suur perekond, ning teeme ühe korraliku Navidadi. Omalt poolt viin muidugi peole ka verivorste!

Nonii, kaks nädalat Eestini veel jäänud! Let's go! Püsige lainel, sest järgnevatel päevadel tõmban Indoneesia ja selle blogiga otsad kokku. 

No comments:

Post a Comment