Wednesday, February 4, 2015

Elu ilma veeta.

Kas Teie kujutaksite tänapäeval elu ette ilma veeta ?

Meid pannakse viimasel ajal kõvasti proovile ja vaadatakse kaua vastu peame. Eestist tagasi tulles ootas meid köögis suur veekahjustus ja mööda lage jooksev pragu. Elektrikatkestused külastasid meid vähemalt 2-3 korda päevas ja eriti meeldis neil tulla öösiti. Maas vedeleval paberil oli teadeanne, et järgmised kolm kuud on meie piirkonnal ainult vett laupäeval ja pühapäeval. Ülejaanud nädalapäevad vesi puudub, sest parandatakse kaevu.
Meil vajus suu lahti ja närvid olid viimasele piirile pandud. Ei saanud hambaid pesta, rääkimata endast ja teistest vajalikest tegevustest. Me teeme 5-6 päeva nädalas trenni ja higistame ka lihtsalt olles, sest väljas on palav. Vahel olime haisukotid. Käisime sõprade juures pesemas või ujusime basseinis. Väga piinlik.
Üks õhtu oli eriti piinlik, kui kutsusime sõbrad õhtusöögile. Kui inimesed saabusid, siis kadus elekter, ei saadud käsi pesta /tualetti kasutada, sest vett polnud, elamine oli palav ja midagi ei näinud. Elame nn rikaste piirkonnas, aga see hetk oli küll vaese mehe tunne.
Ühel hetkel lakkasid töötamast tualetid. Päris rõve. Kallasime aga enda joogivett tualetti, kui üks hetk polnud meil endal midagi tarvitada. Kuna vee puudus oli käes, siis pissisime aeda (kes nuttes, kes salaja) ja tualett oli hädaolukorraks.
Meil on aias 1000L tünn, mis ongi sellisteks juhtumiteks mõeldud, loomulikult oli see tühi. Helistasime majaomanikele, kes muretsesid sisse vee ja pumba, mille abil vett majja transportida. Algul polnud surve kiita, aga vähemalt ei pidanud enam aias nuttes pissil käima. Pidupäev.

Reedeti oleme põnevil, sest siis saame pesu pesta ja täita tünni, et tulevale nädalale vastu astuda.

Mis sajandil me elame, et Sul on kodus korralikku vett ainult 2 PÄEVA nädalas ja seegi pole korraliku survega, vaid täielik naljanumber ja niimoodi KOLM KUUD !?!?!

Ärge raisake vett, hinnake seda. See võib nipsu kiiruselt kaduda.

No comments:

Post a Comment