Thursday, September 19, 2013

Meeleheitel koduperenaine Made

Hetkel on kell 6.00 hommikul ja väljas ladistab kõvasti vihma. Märdikesel oli täna (17.09) varajane lend ja mina ei jäänud enam magama. Vähkresin voodis siia ja sinna poole voodis, kuniks lõpuks tulin üles ja mõtlesin, et tulen blogin hoopis meie tegevustest, sest suur vahe on sissejäänud.

BIWA- Balikpapan International Woman Assosiation. Made ametlikult liige! 
Organisatsioonit natukene lähemalt:
Sinna kuulub 27 eri rahvust, Eestiga nüüd 28. Naisi on kokku umbes 100. Tegelevad heategevusega, vabatahtliku tööga, üritustes/pidude korraldamistega jms. Neil on ka klubid – raamatuklubi, emade klubi, nooleviske klubi, heategevus, poksimine, hash running ja rattamatkad. Made ühines viimase kolmega. Inimesed on ülimalt sõbralikud ja elurõõmsad. Nad kutsuvad ennast Indoneesia meeleheitel koduperenaisteks. Vanused varieeruvad siia-sinna. Keskmist ei oskagi öelda. 
Igal kuul on neil Coffee Morning.  See toimub tavaliselt kuskil kohvikus, kus pakutakse meile häid toite ja jooke. Seal saavad kõik naised korraga kokku, sest muidu kohtutatakse ainult nendega, kes käivad samades ringides. Minu esimene Coffe Morning oli 12ndal septembril. Täitsa naljakas oli algul. Ehmatasin ära ja korraks ei osanud kuidagi olla, kui nägin niii palju valgeid inimesi ühes kohas koos (: 

Organisatsiooni poolt saime kingituskoti, kus oli palju abistavaid infolehti, raamatuid, DVD Borneost, visiitkaarte, sooduskuponge jms. Saan paljudes poodides 10-20% allahindlust, kui näitan enda BIWA kaarti. Jeiii.
Laupäeval oli ka esimene grillõhtu, kuhu olid oodatud kõik liikmed enda perekondade ja partneritega. Võtsin Märdi ka kaasa. Üritus toimus ühes rannabaaris. Kiidan asukohta. Söökideks olid megasuured ( minu jaoks) burgerid, hot dogid, kevadrullid lihaga ja vegan moodi, friikartulid, grillkana vardad, puuvilju ja mini muffineid. Isegi õllet sai (:
Suureks, silmad pärani üllatuseks oli see, et kui palju lapsi seal ringi vudis. Neid oli rohkem kui täiskasvanuid kokku. Arvasin, et vaid mõnel naisel on lapsed, aga kus sa sellega. Sihuke tunne oli korraks, et mehed teevad tööd ja naised sigivad. Naer. Rasedaid naisi kõndis ka ringi ja üks lausa poolsünnitas. Märt sai tuttavaks ühe sukeldumisinstruktoriga, mis tähendab, et varsti plaanime minna sukelduma.

Igatahes olen väga väga rahul, et selle organisatsiooniga ühinesin. Iga kord olen tulnud paljude positiivsete tunnete ja hea tujuga.


Mis veel tulekult? Madel homme raske päev. Minu viisa kaotab kehtivuse ja tuleb riigist välja lennata. Äratus öösel 3.45, lennujaamas 4.45, lend 6.20 Balikpapan - Jakarta – Singapur – Balikpapan. Praeguses kodulinnas maandume kell 16.40. Siis ostan lennujaamast uue 30 päeva viisa 25 EUR eest. Juba 17. oktoobril alustan taaskord väljalendu. Seekord juba Eesti poole, kuhu jõuan 18. oktoobri hommikul. Reis kestab u. 25 tundi ): oeh.

* * *
Made

No comments:

Post a Comment